12 augustus 2017

Acupunctuur

Zeven redenen om te kiezen voor acupunctuur als een perfecte holistische behandeling voor je huisdier.

1. Je huisdier heeft chronische nek- of rugpijn Rugpijn is de voornaamste oorzaak waarom mensen een acupuncturist raadplegen voor hun hond of kat. Het is zeker een goede keuze als je al een heleboel medicijnen geprobeerd hebt, eventueel zelfs een operatie, en niks lijkt het probleem echt op te lossen. Veel dierenartsen raden daarom hun patiënten met chronische pijn aan om een acupuncturist te bezoeken.
Voor je start moet je wel beseffen dat acupunctuur enkel werkt als je trouw bent aan de methode. Je kan niet verwachten om een permanent resultaat te krijgen na één behandeling (niettegenstaande dat je huisdier zich al opmerkelijk beter zal voelen na 1 keer). Probeer zeker een paar weken voordat je beslist dat acupunctuur je hond of kat echt niet helpt.

2. Je huisdier heeft vruchtbaarheidsproblemen of andere problemen gelinkt aan het voortplantingsstelsel Acupunctuur kan zeker een positieve invloed hebben op de cyclus van de teef. Ook bij de reu kan je vaak een merkbare verbetering zien. Zeker ook doordat acupunctuur de stress bestrijdt geeft het de dieren nieuwe energie. Door deze positieve boost voelt je huisdier zich beter en verloopt alles vaak veel vlotter.

3. Je huisdier heeft gedragsproblemen en therapie of medicatie alleen helpen niet voldoende Acupunctuur kan helpen om angsten te overwinnen binnen de paar weken na de opstart van de behandeling. Het volledige lichaam wordt terug uitgebalanceerd, daardoor wordt angst duidelijk verminderd, en dit zonder bijwerkingen.

4. Je huisdier heeft een allergie en medicatie alleen is niet voldoende Patiënten die lijden aan allergie reageren beter op de behandeling die ze reeds krijgen. Soms is het zelfs mogelijk een allergie op te lossen die tot nu toe op geen enkel andere behandeling reageerde. Acupunctuur kan de symptomen van allergie verminderen, maar kan ook preventief werken, zodat de allergie je dier niet langer kan lastig vallen. De meridianen van de milt, de maag en de dikke darm zijn vaak verantwoordelijk voor de lymfocyten release. Laat dit nu net de component zijn die ervoor zorgen dat de allergenen je huisdier jeuk geven.

5. Je wilt voorkomen dat je huisdier overbelast of ziek wordt Preventief is acupunctuur zeker het meest bewierookt. Je hoeft niet te wachten tot je dier mankt of duidelijk pijn heeft vooraleer je er iets kan aan doen. Het werkt in zekere zin zoals een vaccinatie, het voorkomt dat je huisdier ziek wordt. Acupunctuur stimuleert het immuunstelsel en help om ontstekingen te voorkomen, waardoor een heleboel problemen kunnen voorkomen worden.

6. Je huisdier heeft een oude kwetsuur die nu terug begint op te spelen Kwetsuren van jaren geleden kunnen terug opduiken op momenten waarop je het het minste verwacht. Het gebeurt regelmatig dat zulke mini-trauma’s terugkomen en acupunctuur werkt super om deze probleempjes terug de kop in te drukken. De naalden ontspannen de spieren en het collageen waardoor de pijn snel verdreven word.

7. Je huisdier wordt ouder en trager. Ouderdom wordt gezien als een ongeneeslijk probleem, maar een studie van de International Veterinary Acupuncture Society stelt dat acupunctuur veel ouderdomsproblemen bij huisdieren kan verminderen. Het is duidelijk dat acupunctuur de nummer 1 behandeling zou moeten zijn voor elk huisdier dat worstelt met verouderen.
Je hebt niks te verliezen door acupunctuur voor je dier te proberen. Het minste dat je kan verwachten is dat je hond of kat relaxed thuiskomt en zich helemaal overgeeft aan een deugddoend dutje. Soms is er ook niks aangenamer dan dat.

De lijst van voordelen is zo lang en divers dat je niks te verliezen hebt door het uit te proberen. Acupunctuur behandelt je dier van neus tot staart, fysisch en emotioneel. Het versterkt de geest-lichaam connectie. Het zou zelfs kunnen dat je na de behandeling de indruk hebt dat je een vernieuwde hond/kat gekregen hebt