10 augustus 2017

Homeopathie

Homeopathie is een geneeskunst, waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam op een natuurlijke wijze wordt gestimuleerd.

Bij gezonde individuen is het afweersysteem in staat om allerlei virussen, bacteriën en ziekteverwekkende organismen in bedwang te houden.
Bij ziektesymptomen is het zelfherstellend vermogen van het lichaam ontregeld en heeft het lichaam hulp nodig om weer in balans te komen.

Met de homeopathische geneeswijze wordt op een holistische manier naar de patiënt en zijn klachten gekeken. Er wordt niet alleen naar de specifieke klachten gekeken, maar er wordt gezocht naar de oorzaak en ook naar de invloed op het mentaal en emotioneel welzijn.

Velen onder jullie kennen de kracht van homeopathie. Dieren reageren bovendien extra goed op een homeopathische behandeling. Daarom is het te overwegen om bij een dierenhomeopaat langs te gaan als je huisdier gezondheidsproblemen heeft. Zeker als het een chronisch of steeds terugkerend probleem is.

Tijdens een consult moet je als eigenaar een zo duidelijk mogelijk beeld geven van de klachten die je hond of kat heeft. Het is ook belangrijk dat je haar of zijn karakter zo uitgebreid mogelijk beschrijft.
Helaas, kunnen onze dieren hun klachten niet vertellen, dus neem zeker de tijd om je dier goed te observeren voor de consultatie.
Tijdens dit consult wordt de patiënt volledig onderzocht en zal de homeopaat een aantal bijkomende vragen stellen. Maak misschien op voorhand een lijst met je antwoorden

Wat is het probleem precies?
Waar heeft je dier last van?
Waar zit het probleem?
Wanneer is het begonnen?
Heeft het dier snel warm of koud?
Hoe gedraagt het dier zich?
Krabt het dier zich?
Trilt hij of zij?
Eet en/of drinkt het dier normaal?
Hoe is de stoelgang?
Wat maakt het erger?
Is er iets dat de klachten vermindert
Slaapt het dier goed?

Een aantal vervolgconsulten zijn altijd nodig, want tijdens het genezingsproces kunnen er andere symptomen naar boven komen die eerst niet zichtbaar waren. Op zulke momenten zal het nodig zijn de medicatie aan te passen.

Je kan homeopathie perfect combineren met reguliere geneesmiddelen. Homeopathie is namelijk een energetische geneeswijze, er is dus nooit chemische interactie tussen conventionele en homeopathische medicijnen. Soms is het aangewezen om bepaalde medicatie aan te passen, aangezien ze geleidelijk aan overbodig wordt. Ook daarom is het nodig om op controle te komen.

Homeopathie is een veilige en zachte geneeswijze die zeer efficiënt is. Homeopathie wordt wereldwijd door ruim 2 miljard mensen en dieren gebruikt. De remedies die ik voorschrijf zullen je dier zacht aansporen zichzelf te genezen.
Homeopathie is ook ethisch verantwoord. De remedies worden niet getest op dieren, zijn niet verslavend of belastend voor het lichaam en zijn niet petrochemisch geproduceerd. Enkel voordelen dus…