Kan Herbs opleiding

Graag nodigt de Natuurapotheek u uit voor de Kan Herbs dag die plaatsvindt op a.s. zaterdag 9 februari 2019, mede mogelijk gemaakt door de NatuurApotheek.

Dit is een unieke kans voor de acupuncturist en fytotherapeut

Leer in 1 dag de top 25 Chinese kruidenformules van Ted Kaptchuk toepassen in de dagelijkse TCM praktijk!
Met deze formules kun je op adequate wijze tot wel 80% van de TCM behandelingen ondersteunen!

Programma:
Datum:
Zaterdag 9 februari 2019 van 9.00 uur tot 17.00 uur

Adres:
Tot 20 deelnemers: De NatuurApotheek, Weteringweg 14, 2641 KM Pijnacker
Vanaf 20 tot max 80 deelnemers: Regulierenring 12b, 3981 LB Bunnik

Docent: 
Ludo Kenens

Prijs:
€ 170,- incl. lunch

Toelatingsvoorwaarden:
Iedereen met basiskennis TCM

Erkenning: 
Deze cursus van OTCG wordt erkend door de meeste beroepsverenigingen in België en Nederland (zie ook accreditatie)

Wat u kunt verwachten van de Kan Herbs dag:
Het is een seminar gebracht door de bekende Belgische fytotherapeut en docent aan de OTCG opleiding Ludo Kenens vanuit meer dan 30 jaar ervaring in de toepassing van de door Ted Kaptchuk aan de Westerse mens aangepaste Chinese kruidenformules. Het zijn allemaal makkelijk verteerbare kruidencombinaties met kwalitatief hoogstaande ingrediënten, samengesteld volgens hoogwaardige Westerse normen (GMP productie kwaliteit) en al vele tientallen jaren verkrijgbaar met vele positief ervaren effecten.

Deze nascholingsdag richt zich op zowel acupuncturisten zonder specifieke kennis van kruidencombinaties als op beginnende fytotherapeuten. Vertrekkende vanuit de Chinese patroondifferentiatie en/of de Westerse diagnose wordt de werking van 25 prachtige en goedwerkende Chinese kruidenformules uitvoerig uitgelegd en wordt besproken hoe deze formules kunnen worden toegepast ter aanvulling van uw TCM-behandeling. De acupuncturist en de beginnende fytotherapeut zullen kennis maken met een aantal direct in de praktijk inzetbare formules, al dan niet ter ondersteuning van een acupunctuurbehandeling. De kruidenformules van KAN Herbs zijn gebaseerd op de meest gebruikte traditionele kruidencombinaties, waar nodig aangepast voor de Westerse mens door niemand minder dan Ted Kaptchuk (Auteur van ‘The web that has no weaver’, grondlegger van de Chinese geneeskunst in het Westen, co-auteur van de eerste Materia Medica van Dan Bensky, TCM-MD 1975 Macau, etc.). De kruidenformules worden niet alleen afzonderlijk maar ook in onderling verband besproken. Geleerd wordt hoe men van de ene formule tot de andere komt en welk effect dat heeft op de therapeutische strategie. In dit seminar worden tevens de acupunctuur- en moxapunten met een vergelijkbaar effect als de kruidenformule behandeld door Ludo Kenens.


Accreditatie:
De beroepsverenigingen waarbij vooraf accreditatie wordt aangevraagd zijn: NVA, Zhong, BAF, Eufom, VNT en NWP. Op uw verzoek is het ook mogelijk voor andere beroepsverenigingen accreditatie aan te vragen. Voor een aantal beroepsverenigingen geldt dat leden zelf achteraf accreditatie kunnen aanvragen, zoals b.v. bij de NAAV. De accreditatie wordt verleend mits het seminar voldoet aan de eindtermen van de betreffende beroepsvereniging. De accreditatie kan meestal pas achteraf plaatsvinden, omdat de presentatie van de docent vaak pas in de laatste week voor de bijeenkomst ingezonden kan worden ter beoordeling door de verschillende accreditatie commissies. In het verleden hebben de volgende beroepsverenigingen accreditatie toegekend: NVA, Zhong, BAF, Eufom, VNT, NWP en NAAV.

Inschrijven via OTCG website

Wij hopen u op zaterdag 9 februari te mogen begroeten!

De NatuurApotheek BV
Weteringweg 14
2641 KM PIJNACKER
T: +31(0)15 361 4477
recepten@natuurapotheek.com
www.natuurapotheek.com

inschrijven via OTCG